Ik geef workshops in mijn atelier. Door het rondwaren van het Covid-19 virus kan ik momenteel maximaal 3 personen ontvangen, in plaats van 8 personen. Ik ben secuur en volg de RIVM richtlijnen.

U bent van harte welkom en kunt in overleg bij mij terecht, in principe zijn alle dagen mogelijk, dus ook in het weekend.

Neem graag contact op via het contactformulier!veilig 

 

HOE ZIT DE WORKSHOP IN ELKAAR?

De maak-dag

Onder het genot van koffie/thee en wat lekkers geef ik uitleg over de werkwijze en zijn er inspiratiebronnen, zoals voorbeelden en illustraties. Ook met uw eigen idee kunt u natuurlijk aan de slag. Met ongeveer 2 kilo witte klei per persoon valt heel wat leuks te maken, van mensfiguren, tot tegels en serviesgoed. U wordt individueel begeleid met uitleg over technieken en mogelijkheden.

Nadat het beeld wat u maakt klaar is zal het moeten drogen. Dat is nodig omdat er veel vocht uit de klei moet zijn verdampt voordat de keramiekoven kan worden gestookt. Na ongeveer 3 weken wordt de oven opgestookt tot 960 graden in 8 uur zodat het kleiwerk, steen wordt. Het afkoelen van de oven duurt 9 uur.

Glazuur-uren

Nadat de oven is uitgepakt maken we een glazuur afspraak op een ochtend, middag of avond. Net wat past. Het glazuren duurt ongeveer anderhalf à twee uur. Ook dan zal er koffie/ thee zijn.

De werkstukken hoeven niet meer te drogen na het glazuren en de oven kan snel worden gestookt. De temperatuur wordt ongeveer 1050 graden omdat de kleuren van het glazuur op die temperatuur mooi in elkaar overvloeien of bijvoorbeeld gaan glanzen. Nadat de oven is afgekoeld (9 uur) kunnen de beelden worden gehaald. 

De beelden die u maakt zijn niet langdurig vorstbestendig.

Voorbeeld-arrangementen

Arrangement 1

van 15 uur tot uiterlijk 20 uur                   

workshop met begeleiding en materialen

koffie en thee

huiskamerdiner en een drankje

65 euro per persoon

Arrangement 2

van 10 uur tot uiterlijk 15 uur                   

workshop met begeleiding en materialen

koffie en thee

soep met stokbroodje

50 euro per persoon

 

Inloopatelier

In de toekomst start ik met “inloopatelier”. Op een van mijn vaste werkochtenden open ik mijn atelier en kun je tegen een vergoeding voor de materialen zelfstandig komen kleien en glazuren. 

De verdere uitwerking van dit idee zal nog op zich laten wachten tot na de Corona – dreiging.